Bacteria E. coli – flora intestinală şi infecţiile

O parte dintre noi îşi amintesc lecţiile de la şcoală, când învăţam despre faptul că bacteria Escherichia coli (E. coli) se găseşte în mod normal în intestinul nostru.
Totuşi aţi auzit cu siguranţă, mai ales în ultima perioadă, de numeroase cazuri de infecţii urinare sau toxiinfecţii alimentare provocate de E. coli, uneori chiar fatale.
Cum poate E. coli să fie în acelaşi timp şi inofensivă, şi dăunătoare?
Află mai multeDespre alimentaţia sănătoasă

Aşa cum spunea Hipocrate, părintele medicinei, sănătatea este o comoară pe care puţini ştiu să o preţuiască, deşi aproape toţi se nasc cu ea.
Stresul de zi cu zi al omului modern, nenumăratele lucruri de făcut cu care trebuie să „jonglăm”, programul de la care suntem fortaţi să ne abatem, toate acestea ne consumă din energia vitală şi din timpul pe care am vrea să-l dedicăm relaxării, familiei, prietenilor şi, desigur, protejării sănătăţii noastre.
Află mai multe

Cele mai sănătoase diete ale lumii

Dintre toate obiceiurile alimentare ale lumii, cele norvegiene, mediteraneene, franceze şi japoneze se evidenţiază prin câte o componentă caracteristică, având efecte benefice demonstrate asupra sănătăţii cardiovasculare şi a organismului în ansamblul său.
Dieta norvegiană este reprezentativă prin conținutul de esteri etilici ai EPA și DHA, esențiali în menținerea sănătății vaselor de sânge și în funcționarea normală a inimii. Locuitorii din regiunile nordice, unde consumul de pește este semnificativ, au concentrații plasmatice mai mici ale trigliceridelor și colesterolului rău (LDL).
Află mai multeULEIUL DE PEȘTE – BENEFICII ȘI UTILIZĂRI

Indiferent de vârstă sau starea de sănătate a fiecăruia, uleiul de peste este un supliment ce nu trebuie să lipsească din dieta zilnică datorită numeroaselor beneficii oferite.
Sursa ta de sănătate. Substanțele din uleiul de peste reduc inflamația organismului și țin digestia sub control, dar folosirea acestuia poate avea un impact benefic asupra întregului corp, ajutând la dezvoltarea oaselor, la arderea grăsimilor și la dezvoltarea creierului.
Află mai multe

Ingrijirea parului, unghiilor si pielii

Aspectul exterior a devenit cartea noastră de vizită.
Stilul de viață haotic, nutriția necorespunzătoare și stresul cotidian afectează starea noastră de sănătate și, implicit, aspectul exterior. Lipsa de hidratare, de minerale și vitamine din organism împreună cu factorii externi duc la un părul fără strălucire, unghii fragile și o piele fără elasticitate.
Află mai multe


Coenzima Q10 şi licopenul – aliaţii inimii tale

Este dificil să acceptăm uneori schimbările ce apar în organismul nostru odată cu înaintarea în vârstă. După vârstă de 20 ani, corpul începe să creeze tot mai puţini antioxidanţi, responsabili pentru menţinerea unei bune funcţionări a schimburilor produse la nivel celular. De aceea o dietă bogată în antioxidanţi naturali este importantă în menţinerea unui organism în stare de funcţionare excelenta şi în regenerarea celulară în condiţii excepţionale. Află mai multe

Cum poţi scapă de infecţia urinară?

Infecţia urinară a devenit una dintre cele mai comune infecţii ale zilelor noastre, mai des întâlnită decât infecţiile respiratorii care fac atâtea probleme în sezonul rece. Statisticile spun că una din două femei va suferi o infecţie urinară la un moment dat, de-a lungul vieţii, pentru că aparent, femeile sunt predispuse infecţiei tractului urinar (pe scurt, ITU) prin însăşi anatomia aparatului excretor.
Află mai multe


Nattokinaza – super-enzima ce dizolvă cheagurile de sânge

Bolile cardiovasculare sunt cauza principală a mortalității, atât în rândul femeilor cât și în rândul bărbaților din întreaga lume. Lipsa exercițiului fizic, stresul, o dietă necorespunzătoare, mult prea bogată în grăsimi saturate, zahăr rafinat și mult prea săracă în fibre sunt principalele cauze a apariției acestor boli.
Află mai multe

Prebioticele – un sprijin împotriva tulburărilor digestive la copii

Sistemul gastrointestinal al copiilor este mai puţin rezistent decât cel al adulţilor, pentru că se află încă într-un proces de formare. De aceea, tulburările digestive pot apărea uşor, din cauza factorilor externi ce îl pot agresa şi uneori dezechilibra.
Află mai multeÎmpotriva episoadelor diareice la copii – Cymbio ECOL

Copii au o viaţă activă şi plină de întâlniri neprevăzute, jucându-se alături de alţi copii, explorând lumea înconjurătoare. Sistemul lor imunitar este încă în formare. De aceea, se poate întâmpla ca uneori, viruşi, bacterii sau paraziţi să ajungă în interiorul tractului gastrointestinal al copilului, şi să provoace episoade diareice mai mult sau mai puţin severe.
Află mai multe


Administrarea antibioticelor la copii cu Cymbio masticabile

Grija pe care o porţi copilului tău se manifestă în fiecare clipă în care eşti alături de el. Însă momentele cele mai dificile sunt acelea în care apare necesitatea administrării unui antibiotic. Ai vrea să îl protejezi şi să îl susţi în lupta pe care sistemul său imunitar o duce, însă uneori, tratamentul prescris de medicul specialist trebuie urmat.
Află mai multe


Sensibilitatea colonului la copii

Constipaţia, diareea, balonarea sau disconfortul gastric pot să fie extreme de neplăcute pentru cel mic. Dacă apar în mod constant, cel puţin o dată pe săptămână, timp de mai bine de două luni, este posibil să aveţi un copil cu o sensibilitate crescută a colonului.
Află mai multe